Főoldal / Desszertek / Meggyes mákos muffin

Meggyes mákos muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes mákos muffin

Meggyes mákos muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg magozott meggy (levétől jól kinyomkodva, lecsepegtetve)
  • 12 dkg vaj (lágy)
  • 2 db egész tojás
  • 12 dkg zabpehelyliszt
  • 3 dkg darált mák
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1 citrom vagy lime héja 
  • 4 ek kefir
  • 14 db összetört Süssina édesítő tabletta (de bármelyik sütésálló jó)
  • 1 tk sütőpor 
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zablisztben elvegyítjük a sütőport és a szódabikarbónát.

A többi hozzávalót a meggy kivételével, egy tálba öntjük, kikeverjük, majd hozzáöntjük a zablisztet, és csomómentesre keverjük.

Belekeverjük a meggyszemeket, és 3/4ig megtöltjük a papírral kibélelt muffin-forma mélyedéseit.

180 C° – ra előmelegített sütőben 20 – 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
A formában hagyjuk 10 percet hűlni. (lágy a tészta nehogy szétessen)
Teljesen hűlt állapotában fogyasztjuk.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére