Meggyes morzsasüti
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A dióval, a sütőporral, és a cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk, kétfelé osztjuk, folpackba csomagoljuk. Hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat a fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.
Meggyet összemelegítjük a cukorral, majd besűrítjük keményítővel, és kicsit összeturmixoljuk.
Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18 cm-es torta formába és ráöntjük a meggyes tölteléket. Az átfagyott tésztát a tetejére reszeljük.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Idényben friss gyümölcsből idényen kívül kompótból vagy fagyasztott gyümölcsből egyaránt készíthető.