Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük. Lisztezett munkalapra helyezzük. A rövidebb oldalánál kezdve 10 db 4 cm-es csíkokra vágjuk.
A meggyet a levétől lecsepegtetjük.
Veszünk egy csíkot,majd egy kicsit a nyújtófával nyújtunk rajta felső és az alsó részen is, hogy könnyen feltudjuk tekerni.
Végigrakjuk meggy szemekkel és feltekerjük. A végeit összecsípjük.
Mind a tíz csíknál így járunk el, majd sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Egy fogpiszkálóval megszurkáljuk a rudakat, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt megsütjük.
Míg hűlnek a meggyes tésztacsíkok, elkészítjük a krémet.
A pudingot a cukrokkal, és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre megfőzzük. Kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A pudingot egy tálba tesszük hozzáadunk 3-4 ek. tejszínt és elkeverjük, majd apránként beledolgozzuk a többi tejszínhabot.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára teszünk 4 csík meggyes tésztát.
Megkenjük krémmel, rásorakoztatunk 3 csík tésztát amit szintén megkenünk a krémmel. Következik kettő tészta csík, rá a krém amire ráillesztjük az utolsó tésztacsíkot.
A megmaradt krémmel szépen bevonjuk a piramist.
Ízlés szerint díszítjük.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap, szeletelve kínáljuk.