Meggyes pite pudingos töltelékkel
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
A tepsi kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggy szemeket . Félretesszük hűlni.
A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk majd két részre osztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem folyik ki. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.