Meggyes zabos kevert
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A meggyet lecsepegtetjük.(ha szeretjük rumos meggyet is tehetünk közé)
A lisztet, a szódabikarbónát, és sót elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojásfehérje kivételével a többi anyagot és jó alaposan kikeverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lágyan beleforgatjuk a masszába.
A kész tésztát, egy olajozott, zablisztezett 23x40cm -es tepsibe öntjük. A tetején eloszlatjuk az ízesített meggyet és 180C°-a előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Kockákra szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A meggyet ízlés szerint rumba is áztathatjuk. Természetesen friss meggyből is elkészíthető.