Meleg padlizsán saláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A padlizsánt félbe vágva egy olajjal megspriccelt tepsire tesszük, a vágással lefelé. (Lehet serpenyőben is sütni olajon a hámozott, kockára vágott padlizsánt, de én jobban szeretem sütőben, mert így nem szívja meg magát olajjal.) Forró grillsütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, és rádobjuk a csíkokra vágott paprikát. Lehet többféle színű paprikát is használni. Pár perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet is, és jól átpirítjuk, hogy a paprika picit megpuhuljon. Egy tálra szedjük az egészet, majd a serpenyőben a diót is megporítjuk és ezt is a sült paprikához adjuk.
A megsült padlizsánt még forrón kikanalazzuk a héjából, ezt is a tálba tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor jól meglocsoljuk citromlével, és egy kis olívaolajjal. Ropogós kenyérrel, pirítóssal kínáljuk.