Mentás gyömbéres eperleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot (vagy édesítőt), a vaníliaaromát, a mentalevelet, és a fűszereket, majd szép lassan főzzük 5-6 percig. (ha friss gyömbért teszünk bele, akkor azt előtte reszeljük le)
Ezután egy szűrőn szűrjük át a levest, majd tegyük bele a feldarabolt epret. Végül tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel.
Amikor felforrt zárjuk el a gázt, és fedjük le az edényt, és így hagyjuk langyosra hűlni a levest. (vigyázzunk hogy ne főzzük tovább, mert akkor az eper túlpuhul)
Amikor már csak langyos, tegyük be a hűtőbe, és hűtsük ki teljesen. A mentás gyömbéres eperleves hidegen a legfinomabb.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a hideg levest merjük tálkákba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom friss ízű leves a mentának és a gyömbérnek köszönhetően.