Főoldal / Levesek / Mentás gyömbéres eperleves

Mentás gyömbéres eperleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mentás gyömbéres eperleves

Mentás gyömbéres eperleves

Hozzávalók:

  • 4 dl édes fehérbor
  • 4 dl víz
  • 2-3 ek barna cukor(v. édesítőszer)
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 mk őrölt gyömbér (friss gyömbérből 1 mk)
  • 1/2 mk szerecsendió
  • 1/2 mk fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 10-12 db mentalevél
  • 25 dkg eper
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot (vagy édesítőt), a vaníliaaromát, a mentalevelet, és a fűszereket, majd szép lassan főzzük 5-6 percig. (ha friss gyömbért teszünk bele, akkor azt előtte reszeljük le)

Ezután egy szűrőn szűrjük át a levest, majd tegyük bele a feldarabolt epret. Végül tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel.

Amikor felforrt zárjuk el a gázt, és fedjük le az edényt, és így hagyjuk langyosra hűlni a levest. (vigyázzunk hogy ne főzzük tovább, mert akkor az eper túlpuhul)
Amikor már csak langyos, tegyük be a hűtőbe, és hűtsük ki teljesen. A mentás gyömbéres eperleves hidegen a legfinomabb.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a hideg levest merjük tálkákba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom friss ízű leves a mentának és a gyömbérnek köszönhetően.

Mentás gyömbéres eperleves 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére