Elmentem!Mexikói chilisbab
Hozzávalók:
- 1/2 kg hús
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1/2 kg bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- só, bors
- 1 cs. Maggi chlilis fix (elhagyható)
- piros paprika
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg kukorica
- olaj
- paprika
- paradicsom
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A húst, a szalonnát, és a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymával kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a szalonnát, a húst, és fehéredésig dinszteljük, majd felengedjük vízzel.
Beletesszük a babot, a kockákra vágott paprikát, paradicsomot, és a fűszereket. Lassú tűznél főzzük tovább. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a zöldbabot, és a kukoricát amivel készre pároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A babot előző este áztassuk be, így gyorsabban megfől. Aki nem akar a Maggi fixet használni az tegyen bele ízlés szerint chili paprikát, vagy port.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!