Főoldal / Egytálételek / Mexikói chilisbab

Mexikói chilisbab

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mexikói chilisbab

Mexikói chlilisbab

Hozzávalók:

  • 1/2 kg hús
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1/2 kg bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • só, bors
  • 1 cs. Maggi chlilis fix (elhagyható)
  • piros paprika
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg kukorica
  • olaj
  • paprika
  • paradicsom
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst, a szalonnát, és a vöröshagymát apró kockára vágjuk.

A vöröshagymát, a fokhagymával kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a szalonnát, a húst, és fehéredésig dinszteljük, majd felengedjük vízzel.

Beletesszük a babot, a kockákra vágott paprikát, paradicsomot, és a fűszereket. Lassú tűznél főzzük tovább. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a zöldbabot, és a kukoricát amivel készre pároljuk.

Tipp / megjegyzés:
A babot előző este áztassuk be, így gyorsabban megfől. Aki nem akar a Maggi fixet használni az tegyen bele ízlés szerint chili paprikát, vagy port.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére