Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az újhagymát, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a petrezselymet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom, a többit darabolom.
Egy fazékban kevés olajon és a vajon megpirítom a hagymát, majd a zöldségeket. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, fűszerezem. Kb. 35 percig főzöm, majd hozzáadom a retek leveleit és az újhagyma zöldjét, a levestésztát. 10 perc elteltével beleszórom a petrezselyemzöldet, rálocsolom a chiliszószt. Elzárom a villanytűzhelyet, és a levest rajtahagyom, hogy a meleg lapon készre főjön.
Tálaláskor tányéronként 3 cl tequilát öntök bele, s teszek még hozzá 1/2 tortillát felvágva.
Tipp / megjegyzés:
Eredetileg egy egyszerű reteklevest akartam készíteni, de aztán mivel a mélyhűtőben mexikói salátakeverékre bukkantam, megváltozott a terv.