Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézes kalács egyből puha

Mézes kalács egyből puha

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes kalács egyből puha

Mézes kalács egyből puha

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. mézes sütemény fűszerkeverék
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin (hideg)
  • 2 db tojás
  • 2 ek. méz

Az íróka hozzávalói:

  • 1 tojásfehérje
  • kb. 15 dkg porcukor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 1 tk. citromlé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

(Nekem  ebből a mennyiségből 78 db mézeskalácsom lett)

A lisztbe bele keverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd a liszttel elmorzsoljuk a margarint, utána beletesszük a tojásokat és a mézet. Jól összegyúrjuk a tésztát.

Egy lisztezett sík felületen a tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. (A végén a forma széléről megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és azt is kiszaggatjuk)

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kiszaggatott formákat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy a tészta világos színű maradjon)

Ha megsült már az összes tészta formánk akkor elkészítjük az írókát:

A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá felverni, közben bele tesszük a citromlevet, a étkezési keményítőt és apránként a porcukrot. Így verjük tovább a robotgéppel, míg egy sűrűbb, de még folyós állagú masszát kapunk.

Egy nejlonzacskó sarkára kis lyukat teszünk, majd bele tesszük a tojás fehérje masszát és már díszíthetjük a kisült, kihűlt mézes kalácsot ki-ki saját ízlésének megfelelően.

Tipp: Az írókázó masszába lehet csepegtetni különböző színű ételszínezéket.

Sok sikert az elkészítéséhez!

 

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére