Főoldal / Desszertek / Mézes krémes Erzsike konyhájából

Mézes krémes Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes krémes Erzsike konyhájából

Mézes krémes Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

23×34 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4-5 ek. tej
  • 1 db tojás
  • 4 ek. olvasztott méz
  • 3 ek.olvasztott zsír
  • 1 kk. szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg búzadara
  • 5-6 ek. házi baracklekvár

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk.

Egyesével vajjal kent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200 °C-on kb 5 perc alatt. Külön-külön.
Ne süssük túl a lapokat!

A tejet a cukrokkal, a tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.

Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.

A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.

Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük fel.

Mézes krémes Erzsike konyhájából 3.67/5 (3 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére