Mézes krémes Erzsike konyhájából
Hozzávalók:23×34 cm-es tepsihez: A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk.
Egyesével vajjal kent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200 °C-on kb 5 perc alatt. Külön-külön.
Ne süssük túl a lapokat!
A tejet a cukrokkal, a tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.
A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.
Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük fel.