Mézes-mustáros tarja burgonyapürével
Hozzávalók:
A páchoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A páchoz valókat összekeverjük. A hús szeleteket nem klopfoljuk, hanem csak enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük,és egymásra helyezzük.
Egy éjszakát a hűtőben tároljuk.
Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük. A hús szeleteket lerakjuk szépen sorban egymás mellé.
A tálban maradt páclét is ráöntjük. Alufóliával befedjük és mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe.
Kb 1 óra 15 percig sütjük, közben a szafttal meg meg locsolgatjuk és félidőben megfordítjuk a hús szeleteket.
A végén az alufóliát levéve még 10 percig sütjük.
Burgonyapürét készítünk mellé.
A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk és sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük és még melegen összetörjük a vajjal majd tejjel pürésítjük.
A burgonyapürét a hús mellé tálaljuk majd meglocsoljuk a sült hús szaftjával.
Egyszerűen mennyei.
Jó étvágyat kívánok hozzá!