Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézes puszedli

Mézes puszedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes puszedli

Puszedli

Hozzávalók:

  • 3 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg zsír
  • 4 ek tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 0,5 tk őrölt szegfűszeg
  • 60 dkg liszt
  • 2 tk szódabikarbóna

A mázhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját és az egész tojást kikeverjük a porcukorral.

A mézet és a zsírt meglangyosítunk, hogy folyós legyen. Hozzáadjuk tojássárgás keverékhez.
Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket.

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A lisztet hozzádolgozzuk a mézes keverékhez.

A kész tésztát betesszük pihenni a hűtőbe, legalább egy éjszakára.
Másnapra kellően szilárd, formázható lesz.

Másnap a tésztából golyócskákat formálunk.
Viszonylag egyformák lesznek, ha egy kiskanállal szedegetjük a tésztamasszát.

Előmelegítjük a sütőt, és 160-170 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.

A 3 db tojásfehérjéből habot verünk, majd tovább verjük a porcukorral.
A puszedlikat beleforgatjuk a habba, sütőpapírra szedjük, és szárítjuk.

A mázat megszórhatjuk szeletelt vagy darabolt mandulával is.

Tipp / megjegyzés:
A fűszerek helyett használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is. A mézes puszedli tetejét színes cukormázzal is bevonhatjuk.
A mézes puszedli nem csak karácsonykor kerülhet a sütisdobozba, hanem év közben bármikor.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére