Mézes puszedli
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojás sárgáját és az egész tojást kikeverjük a porcukorral.
A mézet és a zsírt meglangyosítunk, hogy folyós legyen. Hozzáadjuk tojássárgás keverékhez.
Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A lisztet hozzádolgozzuk a mézes keverékhez.
A kész tésztát betesszük pihenni a hűtőbe, legalább egy éjszakára.
Másnapra kellően szilárd, formázható lesz.
Másnap a tésztából golyócskákat formálunk.
Viszonylag egyformák lesznek, ha egy kiskanállal szedegetjük a tésztamasszát.
Előmelegítjük a sütőt, és 160-170 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.
A 3 db tojásfehérjéből habot verünk, majd tovább verjük a porcukorral.
A puszedlikat beleforgatjuk a habba, sütőpapírra szedjük, és szárítjuk.
A mázat megszórhatjuk szeletelt vagy darabolt mandulával is.
Tipp / megjegyzés:
A fűszerek helyett használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is. A mézes puszedli tetejét színes cukormázzal is bevonhatjuk.
A mézes puszedli nem csak karácsonykor kerülhet a sütisdobozba, hanem év közben bármikor.