Mézeskalács pöfeteg
Hozzávalók:(kb. 40 darabhoz):
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A csokoládét egy tálba kockázzuk, és gőzfürdő felett elkezdjük olvasztani, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot majd belereszeljük a citrom héját is. Eztuán folyamatosan kevergetjük, amíg homogén krémet kapunk.
A tűzről levéve picit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. A lisztet, a sütőport és a darált mandulát és a mézeskalács fűszert összekeverjük, majd a csokis keverékhez adjuk. Alaposan elkeverjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A pihentetéstől lesz majd sütés után szép repedezett.
A pihentetett tésztából diónyi darabokat szakítunk, gombóccá formázzuk, meghempergetjük porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk egymástól kissé távolabb, mert kicsit elterülnek sülés közben.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10–15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, jól záródó dobozba zárva sokáig friss és finom marad.