Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézeskalács pöfeteg

Mézeskalács pöfeteg

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézeskalács pöfeteg

Mézeskalács pöfeteg

Hozzávalók:

(kb. 40 darabhoz):

  • 15 dkg fehércsoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk. mézeskalács fűszer (vagy szegfűszeg, fahéj, ánizs… ízlés szerint)

A hempergetéshez:

  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládét egy tálba kockázzuk, és gőzfürdő felett elkezdjük olvasztani, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot majd belereszeljük a citrom héját is. Eztuán folyamatosan kevergetjük, amíg homogén krémet kapunk.

A tűzről levéve picit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. A lisztet, a sütőport és a darált mandulát  és a mézeskalács fűszert összekeverjük, majd a csokis keverékhez adjuk. Alaposan elkeverjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A pihentetéstől lesz majd sütés után szép repedezett.

A pihentetett tésztából diónyi darabokat szakítunk, gombóccá formázzuk, meghempergetjük porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk egymástól kissé távolabb, mert kicsit elterülnek sülés közben.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10–15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, jól záródó dobozba zárva sokáig friss és finom marad.

 

Mézeskalács pöfeteg 3.75/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére