Mignon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mignon

Mignyon

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 10 deka liszt
  • fél cs sütőpor
  • 8 deka kristály cukor
  • fél deci olaj
  • fél deci víz

Töltelék:

Fagyasztott tészta maradványból kb 1 kiló kell hozzá. Én minden sütemény véget lefagyasztok , és ilyenkor előveszem.Ez kb 1-2 kisebb csomag
Teszek hozzá:

  • 2 kanál lekvárt
  • 2 kanál kakaóport
  • 15 deka vajat
  • 5 deka darált és darabolt diót
  • fél tábla darabolt csokit fél deci rum. ízlés szerint.

A cukormázhoz:

  • 25 dkg porcukor
  • 2 kanál víz
  • Málnaszörp, vagy ételszínezék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel.

A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem.

Amikor már kemény a hab összekeverem a sárga masszával, majd hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet, és sütőpapiros sütőlapra simítom.

Ez egy nagyméretű tepsi 32-35centis. 170fokon a lapot megsütöm.

Amikor kihűlt ketté vágom, és megkentem lekvárral.

A töltelék hozzávalóit a kiolvadt tésztával összegyúrom, és az egyik lekváros lapra rásimítom. Majd ráteszem a másik lekváros lapot is, úgy hogy a lekváros része legyen a tésztán. KB 1órát a hűtőbe teszem.

Amikor kiveszem kiszaggatom 4-5centis kiszúróval.

Cukormázat készítek a tetejére.
25 deka porcukrot 2 kanál langyos vízzel egy kicsit felmelegítek, nem forralom fel csak melegítem.Egy kicsi ételszínezékkel, vagy málnaszörppel színezem.

A cukorba belemártom a felét a többi lefolyik rajta, rácsra teszem és ha megszáradt leszedem.

Mignon 3.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére