Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Mimóza saláta

Mimóza saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mimóza saláta

Mimóza saláta

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb krumpli
  • 6 tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kígyó uborka
  • 1 kukorica konzerv
  • 20 dkg feta sajt
  • só, bors
  • 4-5 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1 fél citrom leve
  • pici cukor
  • díszítésnek újhagyma, zöldség darabok
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, és apró kockákra felvágjuk.

A tojásokat keményre megfőzzük, megpucoljuk, és lereszeljük őket.

Minden hozzávalót apróra felvágunk, a kukoricának a levét leszűrjük.

Egy nagy jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat. Először a krumpli felét tesszük bele, erre következik a tojás fele, a lilahagyma, a feta sajt, az uborka, a kukorica, a paprika, és újra a krumpli. Minden réteget picit megsózunk, borsozunk. (Persze a rétegeket tetszés szerint lehet variálni.)

A tejfölt a majonézzel, a citromlével, pici cukorral, és a sóval kikeverjük. Ráöntjük a saláta tetejére, de nem keverjük össze, majd csak a tálalásnál.

A tetejét tetszés szerint díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ha sonkát, vagy maradék sült húst is teszünk bele, akkor friss kenyérrel önálló fogás is lehet.
Nálunk nagyon népszerű ez a saláta, nem baj, ha marad másnapra, mert addigra még finomabb lesz.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére