Mimóza saláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, és apró kockákra felvágjuk.
A tojásokat keményre megfőzzük, megpucoljuk, és lereszeljük őket.
Minden hozzávalót apróra felvágunk, a kukoricának a levét leszűrjük.
Egy nagy jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat. Először a krumpli felét tesszük bele, erre következik a tojás fele, a lilahagyma, a feta sajt, az uborka, a kukorica, a paprika, és újra a krumpli. Minden réteget picit megsózunk, borsozunk. (Persze a rétegeket tetszés szerint lehet variálni.)
A tejfölt a majonézzel, a citromlével, pici cukorral, és a sóval kikeverjük. Ráöntjük a saláta tetejére, de nem keverjük össze, majd csak a tálalásnál.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ha sonkát, vagy maradék sült húst is teszünk bele, akkor friss kenyérrel önálló fogás is lehet.
Nálunk nagyon népszerű ez a saláta, nem baj, ha marad másnapra, mert addigra még finomabb lesz.