Mini citromos áfonyás kenyér
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a nyírfa cukorral, majd hozzáadjuk az almaecetet, a citromlevet, a citromhéjat, a vanília kikapart magjait és pici sót.
A többi hozzávalót az áfonya kivételével egy tálba tesszük és elvegyítjük egymással. A száraz hozzávalókat a tojásos masszához keverjük, végül beleforgatjuk az áfonya szemeket.
Szilikonos formába kanalazzuk (ezt nem kell kikenni semmivel),. Ebből a mennyiségből 10 darab ilyen mini kenyérke lesz.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)
Ha egy nagy formában sütjük, akkor 35perc kell neki.
Amikor kisültek, pár percig hagyjuk őket a formában, majd óvatosan kivesszük őket és rácson kihűtjük.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom enyhén édes, puha gyümölcskenyeret sikerült sütnöm, reggelire tökéletes, de bármikorra az. Természetesen áfonya helyett más gyümölccsel is finom lehet és lehet egy nagy formában sütni, vagy kisebbekben is, még muffin tepsiben is.