Mini linzer
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit lisztezett deszkán összegyúrjuk. (fontos hogy a margarin szobahőmérsékletű legyen, így tudunk vele jól dolgozni)
A kész tésztacipót vékonyra kinyújtjuk, és tetszés szerinti kicsi linzer formával kiszúrjuk. Figyeljünk, hogy a fele alja a fele teteje legyen.(mert majd össze kell párosítani őket)
Én a tetőnek valókat különböző: szívecske, virág, kocka formával szúrtam ki. (de lehet már kapni erre külön mintás kiszúróformákat is)
Sütőpapiros sütőlapra helyezzük a süteményeket, és 180 fokra előmelegített sütőben szép halványra megsütjük. (nagyon hamar megsül, vigyázzunk, hogy ne süssük túl)
Amikor kisültek, és picit kihűltek egy alját és egy tetejét lekvárral összeragasztunk. A lekvártól a tészta megpuhul, és omlós lesz.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, gyors és finom omlós édes sütemény. Többféle lekvárt használva elég változatosan elkészíthető. De akár szórhatunk a tetejére a lekvárra darált diót is. Illetve porcukor helyett a tetejét megspriccelhetjük olvasztott csokoládéval is.
Nálunk nincs ünnep linzer nélkül, igazi klasszikus sütemény.