Mogyoró krémes csokis rolád
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott csokoládét. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még melegen, a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A tejben a pudingport sűrűre főzzük, és mikor langyos, hozzákeverjük, az aromát, a darált mogyorót, és a puha margarint.
Kitekerjük a tésztát és megkenjük a krémmel. Feltekerjük, és felvert tejszínhabbal díszítjük. Hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha marad krémünk a tetejét is bevonhatjuk vele, és úgy tesszük rá a tejszínhabot. Mogyoró helyett készíthetjük dióval is csak akkor pici őrölt fahéjat is tegyünk a krémbe.
Beküldő: Maja