Főoldal / Desszertek / Mogyoró krémes csokis rolád

Mogyoró krémes csokis rolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyoró krémes csokis rolád

mogyoro-kremes-csokis-rolad

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • fél tábla olvasztott csoki

A krémhez:

  • 1 cs. tejszínes pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 15 dkg darált mogyoró
  • rumaroma
  • 15 dkg puha margarin

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott csokoládét. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még melegen, a sütőpapír segítségével feltekerjük.

A tejben a pudingport sűrűre főzzük, és mikor langyos, hozzákeverjük, az aromát, a darált mogyorót, és a puha margarint.

Kitekerjük a tésztát és megkenjük a krémmel. Feltekerjük,  és felvert tejszínhabbal díszítjük. Hűtőbe tesszük, míg a krém megdermed, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha marad krémünk a tetejét is bevonhatjuk vele, és úgy tesszük rá a tejszínhabot. Mogyoró helyett készíthetjük dióval is csak akkor pici őrölt fahéjat is tegyünk a krémbe.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére