Mogyorókrém otthon készítve

Hozzávalók:
- 60 dkg cukor
- 6 dl víz
- 50 dkg ráma
- 1 kg tejpor ( Metróba lehet kapni )
- 10 dkg őrölt mogyoró
- 2 ek kakaópor
|
| Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
| Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
| Adagok: |
több mint 12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
| Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Fehér réteg: A 30 dkg cukrot, 3 dl vízzel melegítjük, míg a cukor el nem olvad benne (szirupot készítünk), majd hűtjük. Hozzáadjuk a 25 dkg rámát, jól kikeverjük. Utána belekeverjük a fél kg tejport és 5dkg mogyorót.Alaposan kidolgozzuk.
A barna réteghez a maradék 30 dkg cukrot felmelegítjük 3dl vízzel (sziruppá), majd hozzáadjuk a 25 dkg margarint, a fél kg tejport, 5dkg mogyorót és a kakaóport is.
Alaposan kikeverjük.Tiszta üvegekbe rétegezzük.
Tipp / megjegyzés:
Egy otthoni háztartásba elég fele vagy negyede mennyiséget készíteni, mert ez cukrászati mennyiség, 2 kg mogyorókrém lesz belőle. A receptet egy cukrász ismerősömtől kaptam.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!