Mogyorókrém otthon készítve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Fehér réteg: A 30 dkg cukrot, 3 dl vízzel melegítjük, míg a cukor el nem olvad benne (szirupot készítünk), majd hűtjük. Hozzáadjuk a 25 dkg rámát, jól kikeverjük. Utána belekeverjük a fél kg tejport és 5dkg mogyorót.Alaposan kidolgozzuk.
A barna réteghez a maradék 30 dkg cukrot felmelegítjük 3dl vízzel (sziruppá), majd hozzáadjuk a 25 dkg margarint, a fél kg tejport, 5dkg mogyorót és a kakaóport is.
Alaposan kikeverjük.Tiszta üvegekbe rétegezzük.
Tipp / megjegyzés:
Egy otthoni háztartásba elég fele vagy negyede mennyiséget készíteni, mert ez cukrászati mennyiség, 2 kg mogyorókrém lesz belőle. A receptet egy cukrász ismerősömtől kaptam.