Mogyorókrémes kifli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük és bedagasztjuk. (a töltelékbe kerülő nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel és félretesszük.
Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk és 12 cikkre vágjuk.
A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük.
A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és felvert tojással megkenjük. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.