Mogyorókrémes muffin
Hozzávalók:A kakaós piskótához:
A krémhez:
Díszítésnek:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóval elkevert a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
A formákat kibéleljük a papírral, és félig megtöltjük a kakaós piskóta masszával. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet elkeverjük a porcukorral és a nutellával, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt is.
A krémet csillagcsőrös nyomózsákba töltjük,, majd minden muffin tetejére egy adagot nyomunk belőle.
A tetejét vízgőz felett megolvasztott, majd lehűtött csokoládéval díszítjük. (de akár darabolt csokoládéval, vagy csokiforgáccsal is megszórhatjuk)
Tálalásig hűtőbe tesszük.