Mogyorós citromkrémes habcsók szelet – paleo
Hozzávalók:A habcsók laphoz:
A citrom krémhez:
A csokoládé glazúrhoz:
|
|
Elkészítés:
A krémmel kezdjük. A kókuszvaj és a kókuszkrém kivételével minden hozzávalót egy kisebb vastagfalú fazékba teszünk és habverővel csomómentesre keverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Figyeljünk, hogy ne forrjon a krém, mert a tojássárga kicsapódhat. A besűrűsödött krémet kaparjuk át egy másik tálba, majd keverjük hozzá a kókuszolajat, és lefedve hagyjuk kihűlni. Az előre behűtött kókuszkrémet verjük kemény habbá és forgassuk bele a kihűlt citromos krémbe. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
A habcsók laphoz a tojásfehérjéket verjük fel, amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a granulátumos édesítőt, és keverjük fényes, kemény habbá, körülbelül 5 perc alatt. A mogyorót és a por alakú édesítőt daráljuk meg finom szeműre, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabba.
Egy nagyméretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk rá a mogyorós tojáshabot téglalap formában. Előmelegített 180 C ° fokos sütőben süssük körülbelül 20 percig. Próbáljuk meg megemelni a habcsók egyik sarkát, ha elmozdul a sütőpapírról, akkor készen van, és hagyjuk kihűlni.
A lapot vágjuk 3 egyforma csíkra, kenjük meg az első lapot a krém felével, tegyük rá a második lapot, kenjük meg a krém másik felével, majd borítsuk be a harmadik lappal. Tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a glazúrt.
A kókuszkrémet forraljuk fel, a csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá habverővel a kókuszkrémet. Sűrű csokis krémet fogunk kapni. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál kókusztejet keverjünk hozzá. Hűtsük le, majd vonjuk be vele a felső lapot, nem baj, ha lecsurog az oldalára. Tegyük be a hűtőbe pár órára, majd szeleteljük fel, és a tetejét díszítsük kis citrom szeltekkel.