Mogyorós szelet
Hozzávalók:A tésztához: (24×39 cm-es tepsihez)
A rátéthez:
A krémhez:
A krém tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel habosra.Majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a szódavizet.
Utoljára a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük a nutellával.
Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük. Egy evőkanállal félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit a nutellára szórjuk.
A krém hozzávalóit (a vaj kivételével) simára keverjük és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve felfőzzük.
Kihűtjük és puha vajjal habosra keverjük.
A kémet a kihűlt süteményre kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk. A megmaradt mogyoróval díszítjük.
Nagyon finom süti. Készítsétek el Ti is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!