Mogyorós szelet Nagyanyótól
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam)
Elkészítjük a krémet. A puha margarint (vagy vajat) a szorbittal (vagy cukorral ) jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, végül a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
Mikor megsültek és kihűltek a lapok. Alulra egy kakaós piskótát teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a második kakaós piskótát tesszük. A sütemény tetejét a maradék krémmel és csokoládé forgáccsak vagy durvára vágott mogyoróval díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szeletekre vágva kínáljuk.