Mogyoróvajas keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a cukrokkal jó habosra kikeverjük, egy robotgép segítségével. (Aki édesebben szereti a sütiket, tehet bele több cukrot, de mi így szeretjük.)
Hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd a tojást és a vanília kivonatot is és kikeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a masszához adjuk. Alaposan elkeverjük.
Ha a tészta túl lágy, akkor tegyük be egy fél órára a hűtőbe.
A masszából kis golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A kezünkkel lelapítjuk, pici kristálycukorral meghintjük és egy villával megmintázzuk a tetejét. A kekszeket legalább 2-3 cm-re kell rakni egymástól, mert megnőnek.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket. (addig, amíg a széle barnulni kezd)
Dobozban legalább 1 hétig eláll.
Tipp / megjegyzés:
Lehet még hozzá darabos mogyorót is keverni, aki szeretné.