Mohácsi rétes
Hozzávalók:(A mércének használt pohár = kefires pohár)
A réteslapok kenéséhez:
A rétes tetejére:
|
|
Elkészítés:
A réteslap, a gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos, mert a rétesből nem lesz semmi ha nem pihentetjük!
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, majd következik a 2. réteslap.
Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben szépen megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot, amit egyenként lekenjük olajjal.
Erre kerül a darás keverék másik fele, amit megszórunk a túróval, majd a barack darabokkal és befedjük az utolsó 2 db olajozott réteslappal.
Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt szép aranysárgára megsütjük.
Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!
Barack helyett meggyel is elkészíthető.