Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Monte Carlo keksz

Monte Carlo keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Monte Carlo keksz

Monte Carlo keksz

Hozzávalók:

Hozzávalók 20-25 db összeragasztott kekszhez:

  • 25 dkg rétes liszt
  • 10 dkg finom liszt
  • 18 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 tojás (közepes)
  • csipet só

Töltelék hozzávalói:

  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek tejszín (v. tej)
  • ízlés szerint málnadzsem, eperdzsem.
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Keverjük össze a kétféle lisztet és a csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már jó morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kókuszreszeléket. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk alaposan össze a tésztát.

Nedves kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután egy villával nyomjuk le a golyók tetejét, hogy kissé szétterüljenek.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.

A vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel.

Ezután a teljesen kihűlt kekszet ragasszuk össze a dzsemmel, és a vajkrémmel.

Tegyünk a keksz közepére egy mokkáskanál dzsemet, majd a dzsemre egy mokkáskanál vajkrémet. Ezután helyezzünk rá egy másik kekszet, és óvatosan kicsit nyomjuk össze. (így járjunk el az össze keksszel)

Tálalás előtt szórjuk meg az összeragasztott kekszek tetejét porcukorral, majd úgy kínáljuk. Hűvös helyen pár napig tárolhatjuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére