Muffin rózsa
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a kevés tejjel cukorral felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojássárgát, a tejszínt, a reszelt narancs héjat, és narancslevet. Bedagasztjuk a tésztát. A dagasztás vége felé hozzáadagoljuk az olvasztott vajat.
Ketté vesszük a tésztát az egyikbe beledagasztjuk az vízben elkevert kakaóport is.
Mindkét tésztát kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 10 cm-es pogácsakiszúróval 12 db fehér és 12 db barna kört szúrunk ki belőlök
2 fehér és 2 barna körlapot egymás mellé fektetünk kis fedéssel. Balról jobbra feltekerjük. Középen ketté vágjuk és muffin kapszlival bélelt muffin sütőformába rakjuk az így kapott kettő rózsát.
A maradék körlapokat is így tekerjük fel.
A formában még 30 percet kelni hagyjuk, majd lekenjük egy felvert tojással és kevés csoki cseppet (vagy darabolt csokoládét) szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.