Muffin rózsa

Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a kevés tejjel cukorral felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojássárgát, a tejszínt, a reszelt narancs héjat, és narancslevet. Bedagasztjuk a tésztát. A dagasztás vége felé hozzáadagoljuk az olvasztott vajat.
Ketté vesszük a tésztát az egyikbe beledagasztjuk az vízben elkevert kakaóport is.
Mindkét tésztát kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk és 10 cm-es pogácsakiszúróval 12 db fehér és 12 db barna kört szúrunk ki belőlök
2 fehér és 2 barna körlapot egymás mellé fektetünk kis fedéssel. Balról jobbra feltekerjük. Középen ketté vágjuk és muffin kapszlival bélelt muffin sütőformába rakjuk az így kapott kettő rózsát.
A maradék körlapokat is így tekerjük fel.
A formában még 30 percet kelni hagyjuk, majd lekenjük egy felvert tojással és kevés csoki cseppet (vagy darabolt csokoládét) szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
Receptkirály.hu Receptek képekkel