Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körettel
Hozzávalók:(2 személyre)
A tetejére:
A burgonyaforgácshoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A köret:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.
Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább úgy, hogy hosszú burgonyaforgácsokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1tojás sárgájából és a habbá vert fehérjéből. (A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.)
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, kevés sóval meghintjük.
A hús készítése:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sóval és őrölt borssal megszórjuk mind két oldalát.
Mustárral bekenjük.
1 órát állni hagyjuk, majd étolajon, felhevített serpenyőben szép pirosra sütjük.
Minden hússzelet tetejére 1 tükörtojást készítünk, majd a burgonya forgáccsal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!