Főoldal / Desszertek / Napraforgómagvas pogácsa

Napraforgómagvas pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Napraforgómagvas pogácsa

Napraforgómagvas pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 5 deka élesztő
  • 1 deci tejföl
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • pirított héj nélküli napraforgómag, vagy tökmag
  • 20 deka puha margarin
  • 2 egész tojás + 1 a kenéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a tejfölbe, de nem futtatjuk fel.

A liszthez hozzáadjuk a sót, a puha margarint, a magvakat, a tejfölös élesztőt. A tojásokat elkeverjük a kiskanál cukorral majd a liszthez adjuk.
Az egészet összegyúrjuk. (ez egy elég kemény tészta lesz)

Letakarva langyos helyen fél órát pihentetjük. A pihentetés után szimplán hajtogatjuk, és ezt a folyamatot háromszor megismételjük.(pihentetés-hajtogatás-pihentetés-hajtogatás)

Az utolsó hajtogatás után újjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és a tetejét egy éles késsel bevagdossuk. Tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk, majd egy felvert tojással lekenjük a pogácsák tetejét. Sütőpapiros tepsibe sorakoztatjuk őket, majd a tetejére magvakat szórunk.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.

A tésztája tömör marad, de nálunk így is nagy kedvence a családnak.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére