Narancs-mangózselés csokihabos pohárkrém – paleo
Hozzávalók:5-6 adaghoz
A zseléhez:
A csokis habhoz:
|
|
Elkészítés:
Az alsó réteghez a datolyát kimagozzuk pépesítjük. Hozzáadjuk a darált diót és jól összedolgozzuk. Elosztjuk 6 pohárka aljába, és picit lenyomkodjuk.
A narancs és mangólevet felforraljuk, majd feloldjuk benne a zselatint. Amikor kezd dermedni elosztjuk a poharakban lévő réteg tetején. (Én kicsit megdöntöttem a poharakat, és így hagytam megszilárdulni, így kicsit látványosabb.)
A csokihabhoz a csokit apróra tördeljük, hozzáadjuk a vizet, és vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félkemény kanalanként hozzáadjuk az édesítőt, és kemény, fényes habot verünk belőle.
A tojássárgákat a kihűlt csokihoz adjuk és simára keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a fehérjehabot.
A végén a behűtött kókuszkrémet is felverjük, majd a csokihabba forgatjuk. Habzsákba töltjük, és a megdermedt zselé rétegre nyomjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejét dióval vagy gyümölcsökkel díszítjük.