Narancsos csokis pillecukros linzer
Hozzávalók:
A csokis krémhez:
A narancsos pillecukorhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A linzerhez a száraz hozzávalókat vegyítsük el, adjuk hozzá a többit és gyúrjuk össze. Ha esetleg nem akar összeállni a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet vagy paleo tejet adunk hozzá. (Nekem nem kellett hozzá extra folyadék, de ha kicsik a tojássárgák, előfordulhat, hogy kell hozzá. )A tésztát fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 15 percre.
Gyúrjuk át, majd lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formával szúrjuk ki a linzereket,majd sorakoztassuk őket sütőpapíros tepsire.(Én kicsi formát használtam, így kis falatnyi linzerek lettek. )Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt süssük meg őket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokis krém a hozzávalóit tegyük egy kicsi lábasba és kevergetve alacsony lángon sűrítsük be, és hagyjuk kihűlni. (Ha édesebbre szeretnéd, akkor adj még hozzá édesítőt.) A kihűlt linzerek közepére kenjünk egy teáskanállal a krémből egy picit.
A pillecukorhoz a narancslé felében oldjuk fel a zselatint és tegyük félre. A tojásfehérjéket mixerrel kezdjük el felverni. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá az édesítőt, a csipet sót és verjük kemény habbá. A maradék narancslevet forraljuk fel, öntsük a zselatinos keverékhez és keverjük addig, míg teljesen feloldódik.
A tojáshabot közepes fokozaton kezdjük el keverni, és nagyon lassú sugárban csurgassuk hozzá a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még kb. 5 percig keverjük míg jó krémes nem lesz. Töltsük habzsákba és nyomjunk belőle halmokat a csokikrémes linzerekre. Szórjuk meg reszelt csokival és tegyük hűtőbe vagy hűvös helyre legalább 1-2 órára.
Tipp / megjegyzés:
Nekem maradt a pillecukor krémből, gyorsan elővettem egy szilikonos formát, kikentem olajos törlőpapírral és belesimítottam a maradék pillecukrot, miután megdermedt, felvágtam, nem forgattam meg semmiben, csak úgy megették. A linzert a pillecukor miatt hűtőben kell tárolni, vagy hideg kamrában.