Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
/Nekem ebből a mennyiségből 42 db lett/
Vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük a pár csepp étolajat.
Az olvasztott csokival a formák mélyedéseit egy kenőecset segítségével kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.
Amíg a csokoládé dermed, elkészítjük a krémet. Egy lábosban összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin. (Nem szabad felforralni!) Lehúzzuk a tűzhelyről, belekeverjük a tejszínt és a reszelt narancshéjat.
A kihűlt krémet, egy kiskanál segítségével a csokiformák mélyedéseibe töltjük. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának is) Vissza tesszük a hűtőbe dermedni a krémmel megtöltött formákat. Mikor már megdermedt, a maradék újból megolvasztott csokival lezárjuk a formákat. Most a fagyasztóba tesszük keménykedni.
Ha teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.