Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Hozzávalók:

  • 280 g étcsokoládé
  • pár csepp étolaj
  • 375 g natúr joghurt
  • 3 ek. cukor
  • 10 g étkezési fehér zselatin (Dr Oetker)
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 ek. tejszín (cukrászhab, hulala)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

/Nekem ebből a mennyiségből 42 db lett/
Vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük a pár csepp étolajat.

Az olvasztott csokival a formák mélyedéseit egy kenőecset segítségével kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.

Amíg a csokoládé dermed, elkészítjük a krémet. Egy lábosban összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin. (Nem szabad felforralni!) Lehúzzuk a tűzhelyről, belekeverjük a tejszínt és a reszelt narancshéjat.

A kihűlt krémet, egy kiskanál segítségével a csokiformák mélyedéseibe töltjük. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának is) Vissza tesszük a hűtőbe dermedni a krémmel megtöltött formákat. Mikor már megdermedt,  a maradék újból megolvasztott csokival lezárjuk a formákat. Most a fagyasztóba tesszük keménykedni.

Ha teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére