Főoldal / Szárnyas Ételek / Narancsos mézes csirke

Narancsos mézes csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos mézes csirke

Narancsos mézes csirke

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell csíkokra vágva
  • 2 narancs leve és reszelt héja
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, bors, 
  • szezámmag
  • snidling vagy újhagyma zöld

A körethez:

  • rizs

A tálaláshoz:

  • snidling
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk.
A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk.

A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük a mézzel, 1-2 evőkanál narancslével és az olajjal.

Egyenletesen elterítjük egy kisebb tepsiben, majd alufóliával lefedve, 160fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A húst sülés közben szükség szerint 1-2 evőkanál narancslével időnként meglocsoljuk, és kicsit átmozgatjuk, hogy ne kapjon oda. Ha puhulni kezd a hús, a fóliát levesszük róla és enyhén rózsaszínre sütjük.

Ha megsült, kivesszük a tepsiből, a levét egy lábasba öntjük és elkeverjük a maradék narancslével, amelybe beletesszük a narancsok reszelt héját is. Magas hőfokon összefőzzük. Ha a narancsos pecsenyelé kissé besűrűsödött, ráöntjük a húsra, és megszórjuk a pirított szezámmaggal.

A narancsos csirkét párolt rizzsel és snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egy különlegesebb ízvilágú csirkeétel.
Egész csirkecombokból is készíthetjük, de akkor egy kicsit hosszabb a sütési ideje.

Narancsos mézes csirke 3.50/5 (6 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére