Narancsos mézes csirke
Hozzávalók:
A körethez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk.
A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük a mézzel, 1-2 evőkanál narancslével és az olajjal.
Egyenletesen elterítjük egy kisebb tepsiben, majd alufóliával lefedve, 160fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A húst sülés közben szükség szerint 1-2 evőkanál narancslével időnként meglocsoljuk, és kicsit átmozgatjuk, hogy ne kapjon oda. Ha puhulni kezd a hús, a fóliát levesszük róla és enyhén rózsaszínre sütjük.
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, a levét egy lábasba öntjük és elkeverjük a maradék narancslével, amelybe beletesszük a narancsok reszelt héját is. Magas hőfokon összefőzzük. Ha a narancsos pecsenyelé kissé besűrűsödött, ráöntjük a húsra, és megszórjuk a pirított szezámmaggal.
A narancsos csirkét párolt rizzsel és snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egy különlegesebb ízvilágú csirkeétel.
Egész csirkecombokból is készíthetjük, de akkor egy kicsit hosszabb a sütési ideje.