Narancsos mousse – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe. Válasszuk ketté a tojásokat, a sárgákat az édesítő felével keverjük habosra, fehéredésig.
A narancslevet és a citromlevet öntsük egy kisebb fazékba és melegítsük fel (nem kell felforralni), csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsük vissza a fazékba, adjuk hozzá a fűszereket, a narancshéjat és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzzük 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Fontos, hogy alacsony lángon főzzük, mert kicsapódhat a tojássárgája.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a beáztatott és leszűrt zselatint, keverjük simára és hűtsük ki. Tegyük hűtőbe, kb fél órára.
A tojásfehérjéket verjük fel. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a maradék édesítőt, verjük tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz belőle. Amikor a narancsos krém elkezd megdermedni, keverjük hozzá a tojáshab harmadát, lazítsuk fel vele, majd a maradékot is forgassuk bele óvatosan egy spatulával, vagy egy kézi habverővel. Öntsük a krémet poharakba, kelyhekbe, amibe szeretnénk, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Kicsivel több zselatinnal torta tölteléknek is nagyon jó. Vérnaranccsal is nagyon jól nézne ki.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!