Főoldal / Desszertek / Narancsos mousse – paleo

Narancsos mousse – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Narancsos mousse – paleo

 Narancsos mousse - paleo

Hozzávalók:

  • 4 db tojás kettéválasztva
  • 10 dkg eritrit
  • 2,5 dl friss narancslé
  • 1 narancs reszelt héja (opcionális)
  • 3 ek. citromlé
  • 5 lap zselatin (vagy ennek megfelelő mennyiségű zselatinpor)
  • csipet só
  • 1/2 tk. őrölt kardamom
  • csipet őrölt ánizs (opcionális)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe. Válasszuk ketté a tojásokat, a sárgákat az édesítő felével keverjük habosra, fehéredésig.

A narancslevet és a citromlevet öntsük egy kisebb fazékba és melegítsük fel (nem kell felforralni), csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsük vissza a fazékba, adjuk hozzá a fűszereket, a narancshéjat és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzzük 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Fontos, hogy alacsony lángon főzzük, mert kicsapódhat a tojássárgája.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a beáztatott és leszűrt zselatint, keverjük simára és hűtsük ki. Tegyük hűtőbe, kb fél órára.

A tojásfehérjéket verjük fel. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a maradék édesítőt, verjük tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz belőle. Amikor a narancsos krém elkezd megdermedni, keverjük hozzá a tojáshab harmadát, lazítsuk fel vele, majd a maradékot is forgassuk bele óvatosan egy spatulával, vagy egy kézi habverővel. Öntsük a krémet poharakba, kelyhekbe, amibe szeretnénk, majd tegyük a  hűtőbe 1-2 órára. Narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:

Kicsivel több zselatinnal torta tölteléknek is nagyon jó. Vérnaranccsal is nagyon jól nézne ki.

Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!

Mentés

Mentés

Narancsos mousse – paleo 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére