Narancsos szelet
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
Krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 cipóra elosztom.
Az első lapot kinyújtom, és közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Erre a lapra rákenem a narancs lekvárt.
A második lapot szintén kinyújtom, és a lekváros lapra helyezem. Kicsit megszurkálom és 180 fokos sütőben, kb 10 perc alatt megsütöm.
A másik két cipót egyenként kinyújtom, és szintén egyenként kisütöm.
A krémhez a lisztet, a tejjel és cukorral csomómentesre kikeverem, és a tűzhelyen besűrítem, majd kihűtöm.
Keverő tálba teszem narancs levét, és a szobahőmérsékletű margarinnal habosra kikeverem, majd a kihűlt tejes keverékkel krémesre keverem.
Az alsó lapra kenem a krém felét, erre jön a dupla lekvárral összesütött lap, majd ismét a krém és az utolsó lap.
Porcukorból vízzel és narancslével cukormázat keverek, ezzel vonom be a felső lapot. (ízlés szerint díszíthető olvasztott csokoládéval is)
Egy fél napot vagy egy éjszakát állni hagyom, azalatt az ízek összeérnek, a lapok megpuhulnak, és könnyebben szeletelhető.