Narancsos télapó kocka
Hozzávalók:
A lapok közé:
A habos réteghez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük narancslekvárral, és befedjük a második kinyújtott lappal. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A másik két lapot már egyesével (külön-külön) sütjük meg.
A pudingot a szokásos módon a tejjel megfőzzük. Hozzáadunk egy kis narancslevet is, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük.
Összeállítjuk a süteményt.
Alulra az egyik szimpla lap kerül, amire rásimítjuk a krém felét. Befedjük a dupla(lekváros) lappal, majd rásimítjuk a krém másik felét és a tejszínhabot. Befedjük a felső lappal, majd elkészítjük a mázat a tetejére.
A porcukrot a tojásfehérjével és a narancslével kikeverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
A tetejét tetszés szerint cukrozott narancshéjjal, és mikulásos díszekkel díszítjük.
Erre került a porcukros tojásfehérjével jól kikevert habos narancsos krém majd a cukrozott narancshéj és a fehér csokiból készült mikulásfejek