Narancsos töltött keksz
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk, átsikáljuk.
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgép segítségével. Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is.
Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót, és a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacba csomagolva, de akár már pár óra után dolgozhatunk vele.
3-4 tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkalapon 3mm vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk a lekvárral és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral. Dobozban sokáig eltarthatjuk.
66 karácsonyi édesség című könyvből sütöttem ,Lajos Mari konyhájából.