Főoldal / Desszertek / Narancsos túrófánk

Narancsos túrófánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos túrófánk

Narancsos túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 tk. cukor
  • 1 db jól megmosott narancs reszelt héja

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • baracklekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük.

A masszát egy lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és lisztbe mártott fánk szaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban, lassú tűznél kisütjük a fánkokat.

Elég ragacsos a tészta, így lehet vizes kézzel is formázni, vagy kanállal az olajba szaggatni.

A narancsos túrófánk finom, és gyorsan elkészül.
Hidegen, melegen egyaránt kiváló.

Porcukorral meghintve, házi baracklekvárral kínáljuk.

Narancsos túrófánk 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére