Natúrszelet gránátalma chutney-val
Hozzávalók:
Gránátalma chutney-hoz:
|
|
Elkészítés:
A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük be, majd forgassuk bele a lisztebe. Ezután egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra.
A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével, óvatosan kiszedjük a magokat. (a fehér hártyás részt teljesen el kell távolítani)
A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk és addig pároljuk, még a hagyma félpuha lesz.
Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a savanykás lekvárt, a mézet, majd jól összekeverjük és szintén pár percig továbbfőzzük. (közben kevergetni)
Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a kisült hússzeleteket a chutney-val tálaljuk.