Főoldal / Sertés ételek / Natúrszelet gránátalma chutney-val

Natúrszelet gránátalma chutney-val

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Natúrszelet gránátalma chutney-val

Naturszelet gránátalma chutney-val

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • liszt
  • 2-3 ek olaj

Gránátalma chutney-hoz:

  • 1 db gránátalma
  • 1 db lila hagyma
  • 3 ek savanykás lekvár
  • gyömbér (kb. 1,5 cm-es)
  • 1/2 citrom leve
  • 3-4 ek méz
  • 1 mk őrölt koriander
  • színes bors
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük be, majd forgassuk bele a lisztebe. Ezután egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra.

A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével, óvatosan kiszedjük a magokat. (a fehér hártyás részt teljesen el kell távolítani)
A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk és addig pároljuk, még a hagyma félpuha lesz.

Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a savanykás lekvárt, a mézet, majd jól összekeverjük és szintén pár percig továbbfőzzük. (közben kevergetni)

Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a kisült hússzeleteket a chutney-val tálaljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére