Néger kocka
Hozzávalók:
A piskótára:
A habhoz:
Csoki készítése:
|
|
Elkészítés:
A tojást a vajjal és a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a kakaós sütőporos lisztet, és a tejjel szép simára kikeverem.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, 160- 170 fokon megsütöm.
Amikor kisült, még melegen sárgabarack lekvárral lekenem.
A tojás fehérjét, gőz felett, csipet sóval és 1 kanál hideg vízzel, cukor és citrom hozzáadásával kemény habbá felverem.
A kihűlt lekváros piskótára simítom.
A tetejére csokimázat készítek:
A margarin kivételével a hozzávalókat kis tűzön felfőzöm, kicsit besűrítem, majd a tűzről leveszem és hozzáadom a margarint. Ezt a sűrű csokit a hab tetejére rákenem.
Fehér olvasztott csokival lehet díszíteni.