Főoldal / Szárnyas Ételek / Négysajtos kukoricás csirkemell

Négysajtos kukoricás csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Négysajtos kukoricás csirkemell

Négy sajtos kukoricás csirkemell

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg Pannónia sajt
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 kis tejföl
  • 1 kis dobozos főzőtejszín
  • Só-bors-bazsalikom

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben, kevés olajat hevítünk, majd fehéredésig pirítjuk benne a csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk. A húst egy tűzálló tálba, vagy egy mélyebb tepsibe borítjuk.

A sajtokat lereszeljük, és összekeverjük a juhtúróval, a tejföllel és a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a lecsepegtetett kukoricakonzervet, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és elkeverjük.

A masszát a csirkére öntjük, majd alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük míg a massza kezd megszilárdulni, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a tetejét.

Mellé rizs, vagy burgonya köretet készítünk.

Jó étvágyat kívánok!

Négysajtos kukoricás csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére