Német burgonyasaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát és a tojásokat alaposan megmossuk és egy edényben feltesszük főni, vízzel és 1 ek. sóval.
Míg fő, megpucoljuk és felaprítjuk a hagymákat és kikeverjük a majonézt a tejföllel.
A megfőtt burgonyát és a tojást megpucoljuk és felszeleteljük. Elkezdjük rétegezni egy salátás edénybe az összetevőket. Alulra 1 ek. ecet (ez csak legalulra 1 x kell) erre az aprított hagyma majd a szeletelt burgonya amit megsózunk. Erre a karikára vágott tojás kerül majd a majonéz. Ezt addig ismételjük míg az összes hozzávaló el nem fogy.
Óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze a burgonya jól elkeverjük. Megkóstoljuk és ha sótlannak találjuk még egy picit utána sózunk.
Sült és rántott húsok mellé tökéletes köret.