Nescafés krémes sütemény
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A habhoz:
A tetejére:
A felső lap locsolásához:
|
|
Elkészítés:
22×34 cm-es tepsi
A lisztet a kakaóport, és a sütőport elkeverjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nescafét és a vizet.
Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos-kakaós lisztet.
A tészta masszát elfelezzük.
Külön-külön két lapot sütünk a masszából 175 fokra előmelegített sütőben.
Egyben is megsüthetjük,de akkor, miután kihűlt, vízszintesen vágjuk ketté.
A tojások sárgáját a cukrokkal, a tejjel, az aromával és a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat. Kihűtjük, majd krémesre kihabosítjuk.
A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.
Rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk/kenegetjük egy ecset segítségével.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
Egy villával megcifrázzuk és nescafeval megszórjuk. (A nescafét a habba is keverhetjük)
Tipp / megjegyzés:
Nálam 6 tojásfehérje van a tetején,mivel a pogácsáktól megmaradt 3. Így lett ilyen szép magas.