Főoldal / Desszertek / Nevenincs krémes

Nevenincs krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nevenincs krémes

Nevenincs krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 ek. víz

A töltelékhez:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek. kakaópor
  • 12 g sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük ahol 3-4 órát állni hagyjuk. A pihentetett tésztát 2 egyenlő részre osztjuk és az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

A másik tésztát is kinyújtjuk, majd belefektetjük a tepsibe.

Elkészítjük a tölteléket. Az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük. A diót, a kakaóport a sütőporral elkeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába keverjük.

A kész tölteléket a tepsiben várakozó még nyers tésztára öntjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre felfőzzük. Még langyosan hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk. A kész krémet a diós rétegre kenjük, befedjük az előzőleg megsütött lappal és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Másnap porcukorral megszórjuk, ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.

Nevenincs krémes 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére