Női szeszély
Hozzávalók:A tésztához:
A habhoz:
A krém alá:
|
|
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük az 5 tojás sárgájával és 15 dkg cukorral. Majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és egy kb 31×23 cm-es sütőlapra teszem.
A tészta kicsit masszív/sűrű lesz, de kanállal vagy habkártyával ellehet kenni.
A tészta a sütés alatt majd magasabbra felemelkedik.
Előmelegített sütőben 170fokon megsütjük. Amikor megsült, sárgabarack lekvárral megkenjük a tészta tetejét.
Az 5 tojás fehérjét, gőz felett a cukorral kemény habbá verjük, és közben hozzáad a lekvárt is.
Amikor a hab már jó kemény, rátesszük a tészta tetejére, szépen elsimítjuk. Vagdalt pörkölt mandulát szórunk a tetejére, és vékony lekvár csíkokat húzunk rá díszítésnek, és a még meleg sütőbe vissza tesszük kicsit száradni.
Tipp / megjegyzés:
A női szeszély, egy könnyen elkészíthető, egyszerű, de nagyon finom sütemény.
Ajánlom mindenkinek!