Nutellával töltött diós aprósütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A hempergetéshez:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
(Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett)
Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összegyúrjuk.
Az összegyúrt tésztából kb. dió nagyságú darabokat lecsípünk, és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük (tűpróba).
A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.