Főoldal / Desszertek / Olasz gyümölcsös pite-Crostata di frutta

Olasz gyümölcsös pite-Crostata di frutta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Olasz gyümölcsös pite-Crostata di frutta

Olasz gyümölcsös pite-Crostata di frutta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1-2 ek. tejföl

A pudinghoz:

  • 5 db tojás sárgája
  • 1 nagy ek. étkezési keményítő
  • 6-10 dkg cukor (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti)
  • 5 dl tej
  • vanília

A tetejére:

  • legalább 3 féle színű gyümölcs
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekavarjuk ha van időnk 30 percet a hűtőben állni hagyjuk.
Sütőpapírt teszünk egy piteformába,egyenletesen belenyomogatjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Sütőpapírt teszünk a tésztára és rászórunk babot, lencsét vagy bármilyen nehezéket.

A vakon sütés nem úri huncutság, ez a garancia arra, hogy a tészta ne púposodjon fel.
Kb. 170 fokon sütjük 15 percet, majd a babot és a papírt levéve újabb 5 percet. A lényeg, hogy teljesen átsüljön és kapjon egy kis színt.

Közben elkészítjük a házi vaníliapudingot, ami semmivel sem macerásabb a bolti, műanyag változatnál. A tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet és állandóan kavargatva addig melegítjük a tűzön, amíg besűrűsödik, de még nem forr. Hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk, daraboljuk, ha szükséges.
A pudinggal megtöltjük a pitét, majd a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel. Hűtőbe tesszük tálalásig, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.

Kis kosárkaformákban is elkészíthető.

Értékeld a receptet

tetovainyenc (3 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére