Olasz gyümölcsös pite-Crostata di frutta
Hozzávalók:A tésztához:
A pudinghoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekavarjuk ha van időnk 30 percet a hűtőben állni hagyjuk.
Sütőpapírt teszünk egy piteformába,egyenletesen belenyomogatjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Sütőpapírt teszünk a tésztára és rászórunk babot, lencsét vagy bármilyen nehezéket.
A vakon sütés nem úri huncutság, ez a garancia arra, hogy a tészta ne púposodjon fel.
Kb. 170 fokon sütjük 15 percet, majd a babot és a papírt levéve újabb 5 percet. A lényeg, hogy teljesen átsüljön és kapjon egy kis színt.
Közben elkészítjük a házi vaníliapudingot, ami semmivel sem macerásabb a bolti, műanyag változatnál. A tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet és állandóan kavargatva addig melegítjük a tűzön, amíg besűrűsödik, de még nem forr. Hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket megmossuk, megszárítjuk, daraboljuk, ha szükséges.
A pudinggal megtöltjük a pitét, majd a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel. Hűtőbe tesszük tálalásig, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.
Kis kosárkaformákban is elkészíthető.