Főoldal / Paleo / Omlettes fasírt tekercs – paleo

Omlettes fasírt tekercs – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlettes fasírt tekercs – paleo

Omlettes fasírt tekercs - paleo

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1 tk. szárított chili
  • 1/2 tk. őrült koriander
  • 1/2 tk. őrölt kömény
  • 1/4 tk. őrölt bors
  • 1/2-1 tk. só
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • kb. 5 dkg ropogós sült hagyma (opcionális)
  • 2-3 ek. kókuszolaj vagy zsír
  • 4 tojás
  • 2 ek. víz
  • só, bors
  • 1 tk. szárított kapor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A darált húst a fűszerekkel és a sült hagymával jó alaposan összedolgozzuk. Egy alufólia darabot kiterítünk, lekenjük olajjal vagy zsírral, rátesszük a húst és nedves kézzel vékony téglalap alakúra ellapogatjuk.

A tojásokat felverjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a szárított kaprot. Serpenyőben omlettet sütünk belőle 3-4 adagban, hogy vékony legyen. Nem kell teljesen átsütni.

Majd a húsra terítjük, kisebb darabokban, úgy, hogy nagyjából mindenhol befedje.

Elő készítünk egy tepsit, amit szintén kibélelünk alufóliával és lekenünk olajjal. A fólia segítségével feltekerjük a húst, óvatosan, hogy lehetőleg egyben maradjon. Ha valahol szétreped, csak nyomkodjuk össze.

Betesszük a tekercset az előkészített tepsibe és előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kész, legalább 5 percet pihentetjük, majd egy jó éles késsel szeletekre vágjuk.

Ízlés szerint, salátával vagy párolt zöldséggel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Mutatós, akár hidegtálakon is, például húsvétkor. Ez most csípős fűszerezésű, de lehet akármilyen.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére