Omlettes fasírt tekercs – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darált húst a fűszerekkel és a sült hagymával jó alaposan összedolgozzuk. Egy alufólia darabot kiterítünk, lekenjük olajjal vagy zsírral, rátesszük a húst és nedves kézzel vékony téglalap alakúra ellapogatjuk.
A tojásokat felverjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a szárított kaprot. Serpenyőben omlettet sütünk belőle 3-4 adagban, hogy vékony legyen. Nem kell teljesen átsütni.
Majd a húsra terítjük, kisebb darabokban, úgy, hogy nagyjából mindenhol befedje.
Elő készítünk egy tepsit, amit szintén kibélelünk alufóliával és lekenünk olajjal. A fólia segítségével feltekerjük a húst, óvatosan, hogy lehetőleg egyben maradjon. Ha valahol szétreped, csak nyomkodjuk össze.
Betesszük a tekercset az előkészített tepsibe és előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kész, legalább 5 percet pihentetjük, majd egy jó éles késsel szeletekre vágjuk.
Ízlés szerint, salátával vagy párolt zöldséggel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Mutatós, akár hidegtálakon is, például húsvétkor. Ez most csípős fűszerezésű, de lehet akármilyen.